Blog

 1. Een 21 diner om nooit te vergeten

  Een 21 diner om nooit te vergeten

  Een 21-diner om nooit te vergeten

  Geef je een 21-diner of ben je er een aan het organiseren? Zorg dat het een diner wordt om nooit te vergeten. 21-diner Het geven van een 21-diner is tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Steeds meer studenten geven een diner ter ere van hun 21ste verjaardag. Veel twintigers wonen niet meer thuis, zijn gaan studeren in een andere stad dan waar hun ouders wonen en hebben veel nieuwe vrienden gekregen.

  Een 21-diner wordt georganiseerd in het ouderlijk huis, waarbij zowel vrienden van voor de studententijd als vrienden uit de studententijd worden uitgenodigd. Een 21-diner is mooie manier om je vrienden aan elkaar voor te stellen en nieuwe vrienden een kijkje te laten nemen in de omgeving waar je bent opgegroeid.
  Van oorsprong worden 21-diners vooral gegeven binnen het verenigingsleven, waarbij dispuut of club worden uitgenodigd in het ouderlijk huis en daar samen met vrienden uit de m

  Lees meer »
 2. Kniepertjes recept

  Kniepertjes recept

  Recept voor de lekkerste Kniepertjes

  Je kent ze waarschijnlijk wel,  de heerlijke krokante wafels gebakken met een wafelijzer in de periode rond Oud en Nieuw. 

  Deze wafels die rond de jaarwisseling worden gebakken hebben in iedere windstreek hun eigen naam. Zo worden ze bij ons in Drenthe Knieperties genoemd, in Groningen Knieperties en in Twente Knieperkes.

  Wat mij vooral bijstaat is dat het vroeger nogal een happening was. Zo kwamen buren bij elkaar om samen een middag deze wafels te bakken, dit kwam vooral omdat je er wel even zoet mee bent om ze te bakken en kon er direct even bijgepraat worden. Tegenwoordig heb je natuurlijk betere ijzers en gaat het ook wat sneller. 
  Je hebt 2 soorten wafels, de rolletjes, deze worden gegeten vanaf het nieuwe jaar, in de winkels kun je deze vinden onder Vegter's rolletjes. De betekenis hiervan is dat het nieuwe jaar nog niets heeft onthuld en het nog een verrassing is wat he

  Lees meer »
 3. Cake smash

  Cake smash

  Cake smash

  Organiseer een cake smash voor de eerste verjaardag van je kindje! Als (kersverse) ouder ben je natuurlijk apetrots op je kroost en wil je alle belangrijke momenten vastleggen. Een cake smash is dé manier om de eerste verjaardag van je zoon of dochter op een onvergetelijke manier te vereeuwigen.

  Cake smash?

  De cake smash trend is overgewaaid uit Amerika en wordt in Nederland, net zoals de babyshower, steeds populairder. Een cake smash is een fotoshoot ter gelegenheid van de eerste verjaardag van je kind waarbij alles uit de kast wordt getrokken: de shoot is een groot feest! Bij een cake smash horen ballonnen en slingers (vaak in roze of blauw), een leeftijdsslinger, een taart en natuurlijk ee

  Lees meer »
 4. Sinterklaas Freakshake recept

  Sinterklaas Freakshake recept

  Freakshakes, je bent ze vast al eens een keer op social media tegengekomen, de over the top gedecoreerde milkshakes. Milkshakes in de meest uiteenlopende smaken en versierd met donuts, koekjes en sprinkles.  Oorspronkelijk komt de freakshake uit Australië en is bedacht door Anna Petridis, maar is inmiddels ook overgewaaid naar Europa. Zo is in Nederland de Cornerbakery o.a. in Amsterdam zeer geliefd bij influencers om een mooie foto te maken met de meest fascinerende freakshakes.

  Speciaal voor Sinterklaas hebben we een freakshake recept voor je om heerlijk van te smullen, als je tenminste van ijs en chocolade houdt. Eigenlijk is dit niet een echte freakshake, omdat in ons recept het ijs niet in de blender gemengd wordt met de smaakstoffen. Voor ons kan hij er echter prima mee door als freakshake, beter gezegd zou dit dus een freak icecream moeten heten.

  Wat heb je nodig per glas

  • - Een mason jar glas voor het
  Lees meer »
 5. Een Sinterklaas snoeptafel maken in 5 stappen

  Een Sinterklaas snoeptafel maken in 5 stappen

  De drukste periode van het jaar staat weer voor de deur, want vanaf het moment dat het Sinterklaasjournaal weer begint en de intocht van Sinterklaas is geweest, begint de hectische tijd van cadeautjes, surprises, gedichtjes en ga zo maar door. Een drukke periode, maar vooral ook een geweldig gezellige tijd, tenminste als je niet alles tot het laatste moment uitstelt.

  Hoe leuk is deze maand ook om veel met de kinderen te knutselen en te bakken. Voor deze lekkere dingen die je samen met de kinderen maakt wil je misschien op Pakjesavond ook wel een snoeptafel maken, zodat je al het lekkers wat je hebt gemaakt, of hebt gekocht, op een passende manier kunt presenteren. 

  Nu is december bij wellicht de meeste gezinnen de duurste maand van het jaar, daarom laten we je zien hoe je een goedkope snoeptafel kunt maken. Om alles zo goedkoop mogelijk te houden, hebben we een aantal Sinterklaas printables die je gratis kunt downloaden. Je kunt natuurlijk zo gek doen als je zelf wilt, maar het belangrijkste is toch dat het gewoon een gezellige avond wordt!

  Lees meer »
 6. Style een Babyshower in 5 eenvoudige stappen

  Style een Babyshower in 5 eenvoudige stappen

  Je wilt een baby shower organiseren voor je beste vriendin, zus of dochter. Super leuk, maar hoe doe je dat? In 5 eenvoudige stappen laten we je zien hoe je een perfect gestylde baby shower kunt realiseren, die nog lang in het geheugen van de mommy to be en de gasten blijft zitten.  Lees meer »
 7. Prosecco Pong: Het nieuwe Bierpong!

  Prosecco Pong: Het nieuwe Bierpong!

  Bijna iedereen kent het wel: Beer pong. Een leuk drankspel voor het uitgaan of op feestjes. Maar nu is er een nog leukere variant, namelijk prosecco pong! Het idee is hetzelfde, maar in plaats van de iconische rode cups, wordt dit spel gespeeld met fancy glazen gevuld met prosecco of andere bubbels. Ideaal om te spelen op een meidenavond, vrijgezellenfeestje of met oud & nieuw.

  Lees meer »
 8. Tips voor een magisch unicorn feestje

  Tips voor een magisch unicorn feestje

  De trend van de unicorn bestaat al een tijdje en deze trend zal zich ook in 2018 blijven voortzetten.

  Iedereen weet inmiddels hoe een eenhoorn er eigenlijk uit zou moeten zien, een fabeldier in de gedaante van een paard met gespleten hoeven, een geitenbaard, de staart van een leeuw en een lange, rechte schroefvormige hoorn op het voorhoofd.

  Vooral tijdens een feestje met als thema Unicorn & Rainbows kun je helemaal uit je dak gaan.

  Denk hierbij aan de mogelijkheden die je hebt voor je traktaties, een unicorn taart, regenboog cupcakes, een candy table met snoepjes in alle kleuren van de regenboog.

  Je kunt voor de regenboog kleuren de keuze maken uit felle kleuren of juist pastelkleuren, dus voor ieder wat wils.

  Lees meer »
 9. Hello world!

  Hello world!

  Bij het organiseren van een babyshower komt nog wel het een en ander kijken.

  Met het Hello World thema wordt het je wel erg makkelijk gemaakt. Deze prachtige serie in mintgroen en rose gold foil heeft alles wat je nodig hebt voor een baby shower of gender reveal party. Zo zijn er bijvoorbeeld uitnodigingen in wolk vorm met prachtig gekalligrafeerde letters in rose gold foil, bordjes, bekertjes, cupcake toppers en een prachtig alternatief gastenboek. Kortom alles om de perfecte sweet table of snoeptafel te maken. 

  Lees meer »
 10. Heel Holland "bakt" deze winter een vogelvoedertaart

  Heel Holland "bakt" deze winter een vogelvoedertaart

  Vorige week kwam mijn vriendin Jacobien bij me langs met het idee een taart te maken. Dit keer geen gewone taart, maar een taart speciaal voor vogeltjes. Ik was meteen razend enthousiast, vooral na een heel seizoen Heel Holland bakt. Met de feestdagen voor de deur was dit een goed alternatief om de calorieën te ontzien, maar toch een taart te maken. Het is daarbij nog eens erg leuk om vanuit het raam de vogeltjes te zien smullen van hun sweet table.
  Wat heb je nodig voor een drie laags taart en 6 cupcakes:

  Materiaal:

  • taartvorm Ø 25 cm
  • tulbandvorm Ø 22 cm
  • leeg mona toetje beker
  • siliconen cupcake vormpjes
  • magnetronschaal
  • lepel of vork om te roeren
  • snijplank of vetvrij papier
  • spuitzak
  • kartelspuitmondje

  Ingrediënten:

  Lees meer »