Cake smash

Cake smash

Organiseer een cake smash voor de eerste verjaardag van je kindje! Als (kersverse) ouder ben je natuurlijk apetrots op je kroost en wil je alle belangrijke momenten vastleggen. Een cake smash is dé manier om de eerste verjaardag van je zoon of dochter op een onvergetelijke manier te vereeuwigen.

Cake smash?

De cake smash trend is overgewaaid uit Amerika en wordt in Nederland, net zoals de babyshower, steeds populairder. Een cake smash is een fotoshoot ter gelegenheid van de eerste verjaardag van je kind waarbij alles uit de kast wordt getrokken: de shoot is een groot feest! Bij een cake smash horen ballonnen en slingers (vaak in roze of blauw), een leeftijdsslinger, een taart en natuurlijk een mooie outfit voor je kind. Tijdens de fotoshoot laat je je kindje doen wat hij of zij wil, wat vaak hilarische foto’s opleverd: lekker in de taart graaien? Alles mag!

Organisatie

De organisatie van de cake smash hoeft niet veel werk te zijn. De fotoshoot kan gewoon bij je thuis gehouden worden, elders is natuurlijk ook een optie. Zoek een hoek in je huis waar veel licht is, waardoor er een goede belichting voor de foto’s is. Zet alles wat storend kan zijn in het beeld uit de weg, je wilt niet te veel afleiding. Het draait immers om je kindje. Met een spiegelreflexcamera krijg je natuurlijk de mooiste foto’s, maar als je deze niet hebt kunnen de foto’s ook gemaakt worden met een (goede!) camera van een telefoon. Vergeet ook geen taart in huis te halen: als je je kind met een taart laat spelen op de foto’s zorgt dit voor de meest vrolijke en spontane foto’s!

Cake smash meisjeCake smash jongen

Zorg dat je een leuke outfit voor je zoon of dochter klaar hebt liggen die bij de setting en versiering van de fotoshoot past. Daarnaast is het verstandig om na te denken over de planning: wanneer hou je de cake smash? Dit maakt in principe niet heel veel uit, maar het is natuurlijk super leuk om de foto’s van de cake smash te gebruiken voor de uitnodigingen voor het eerste verjaardagsfeestje van je kind, of om ze in ieder geval dan te kunnen laten zien.

Versiering

Vind je het te veel gedoe om alle decoratie voor de cake smash van je zoon of dochter zelf bij elkaar te zoeken? Bij Sweetfoodstyling hebben we speciale cake smash kits in het assortiment, waardoor de versiering voor de fotoshoot in een mum van tijd geregeld is. In een cake smash kit zit alles wat je aan versiering nodig hebt: een slinger in de woorden ‘One Today’, een feesthoedje, 16 tassel slingers in roze en goud of in blauw en goud en 5 transparante ballonnen gevuld met roze of blauwe confetti.  Uitgefotografeerd? Gebruik dan de versiering voor het verjaardagsfeest van je zoon of dochter.

One today slinger cake smash goudachtergrond decoratie cake smash

Aan de slag!

Het organiseren van een cake smash hoeft niet heel lastig te zijn, je kunt het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Wil je het lekker makkelijk houden? Kies er dan voor om de fotoshoot voor de eerste verjaardag van je kind lekker bij je thuis te houden en een van onze cake smash kits te gebruiken. Wil je er een wat groter spectakel van maken? Ga dan eens op zoek naar een mooie fototudio of fotograaf bij jou in de buurt. Wat je ook doet: de herinneringen die je met een cake smash maakt zullen voor eeuwig blijven!

Kijk hier voor nog meer decoratie voor een cake smash!