7 Tips voor het maken van een ballonnenboog

7 Tips voor het maken van een ballonnenboog

Als je een feestje geeft kun je er bijna niet meer omheen. Een ballonnenboog is inmiddels een essentieel decoratie item geworden. Dit is natuurlijk niet zo verwonderlijk, omdat je met weinig middelen al een heel groot effect kunt creëren. In dit geval geven we je tips voor een organische ballonnenboog en laten we de traditionele strakke boog even achterwege.

 

 

 

Hoe kan je zelf een ballonnenboog maken

Heb jij nog nooit een ballonnenboog gemaakt? Lees dan deze tips en het zal je verbazen hoe eenvoudig het is om zo'n pronkstuk in elkaar te zetten.

 

1 Denk out of the box

 

Denk out of the box, hiermee bedoelen we dat je je geen zorgen hoeft te maken dat de boog precies ergens tussen moet passen, zoals bij de traditionele bogen, waarbij de ballonnen precies aan steunen moeten worden bevestigd.

Het voordeel van een organische ballonnenboog is, dat je geen rekening met de ruimte hoeft te houden. Het hoeft niet helemaal strak en hoeft niet een speciale afmeting te hebben.

 

2 Bepaal je thema

 

Het begint allemaal bij het thema van je feest. Maak je een ballonnenboog voor een gender reveal dan zou je ervoor kunnen kiezen om een roze met blauwe boog te maken. Voor een regenboog thema kun je ballonnen in rood, roze, oranje, geel, groen, blauw en paars kiezen.

Heb je voor je gasten een dresscode, dan kun je de boog in dezelfde kleur maken.

 

3 Kleurencombinaties voor de ballonnenboog

 

Heb je eenmaal je thema en kleuren uitgekozen, maak dan kleurencombinaties binnen je basiskleur. Als je een roze boog wilt maken kun je kiezen voor meerdere metallic en matte roze tinten, zodat je diepte in de boog creëert. Een combinatie met chroom ballonnen in goud, rosé goud of zilver maken de boog luxer.

 

4 Dubbele stuffed ballonnen

 

Soms zie je van die bogen in de meest prachtige kleuren. Je vraagt je dan af waar je die kleur ballonnen kunt kopen. Deze kleuren kun je krijgen als je de ballonnen vult met andere ballonnen (gestuffed). Wil je een lichtroze ballon een krijtachtige tint geven, dan kun je een witte ballon vullen met een lichtroze ballon. Zo zijn er oneindig veel kleurencombinaties te maken.

 

5 Neem de tijd

 

Nu je je kleuren hebt bepaald, kun je beginnen. Je moet absoluut niet denken dat je zo'n boog binnen een kwartier klaar hebt. Je hebt echt de tijd nodig voor het opblazen. Neem echt de tijd, zodat je niet in de stress raakt. We raden je zeker aan om een ballonnenpomp te gebruiken. Je kunt de ballonnen gerust een dag van tevoren opblazen. Een ballonnenboog blijft in huis tot wel 2 weken goed. Buiten blijft de boog maar een paar dagen goed. Houd wel rekening met de weersomstandigheden, want in de zon kunnen de ballonnen knappen. 

 

6 Verschillende groottes ballonnen

 

Een organische ballonnenboog heeft ook nog eens als voordeel dat niet alle ballonnen dezelfde grootte moeten hebben en ook niet allemaal even groot opgeblazen hoeven te worden. Lucky you, want dit betekent dus dat het niet uitmaakt hoe groot je de ballonnen opblaast.

 

7 In elkaar zetten van de ballonnenboog

 

Nu je alle ballonnen opgeblazen hebt, kun je beginnen om de boog in elkaar te zetten. Dit kan op meerdere manieren. We leggen hier de manier uit met een ballonnenstrip, omdat dit de eenvoudigste manier is als je nog nooit of niet vaak een ballonnenboog hebt gemaakt.

 

Een ballonnenstrip is een plastic of papieren strip met gaatjes. (De strips zijn in verschillende lengten te verkrijgen).

 

Druk de knoopjes van de ballon een voor een door een gaatje van de strip. Je zult zien dat als je een groot deel van de ballonnen aan de strip hebt bevestigd, hier en daar nog niet alles mooi dicht tegen elkaar aanzit. Je kunt hiervoor lijmdots gebruiken. Dit zijn dubbelzijdige ronde plakkertjes. Plak de dots op de ballon die je als opvulling wilt gebruiken en druk de ballon tegen de ballonnen aan die al aan de strip bevestigd zijn. Zo kun je alle “gaten” mooi wegwerken en krijg je een mooi gevulde ballonnenboog.

Je kunt de boog nu aan de muur, plafond of haakje bevestigen.

 

Wat heb je nodig om een ballonnenboog te maken:

  • Ballonnen Vanaf ca. 75 stuks ballonnen kun je al een mooie organische ballonnenboog maken. Voor een grote boog heb je ca. 200 ballonnen nodig. 

  • Ballonnenpomp

  • Ballonstrip

  • Lijmdots (of dubbelzijdig tape)

 

Vind jij het moeilijk om zelf de ballonnen te combineren?

Wij hebben een groot assortiment ballonnenboog pakketten, inclusief alle benodigdheden voor jouw perfecte boog. Wel zo gemakkelijk :) Een ballonnenpomp is dan het enige wat je nog extra nodig hebt.

 

Veel succes!

 

Wil je jouw gemaakte creatie met ons delen? We zouden dat erg leuk vinden!

Je kunt je foto via Instagram met ons delen door @sweetfoodstyling te taggen.