Style een Babyshower in 5 eenvoudige stappen

Je wilt een baby shower organiseren voor je beste vriendin, zus of dochter. Super leuk, maar hoe doe je dat? In 5 eenvoudige stappen laten we je zien hoe je een perfect gestylde baby shower kunt realiseren, die nog lang in het geheugen van de mommy to be en de gasten blijft zitten.1 THEMA


Een thema uitkiezen is de belangsrijkste leidraad voor de styling van een babyshower. Als je eenmaal een thema hebt bedacht, gaat de rest eigenlijk als vanzelf. Een baby shower stylen is eigenlijk zo gepiept als je over de juiste materialen beschikt. In deze blog lichten we de styling toe voor een baby shower uit de Oh Baby! collectie. Het thema Oh Baby! is een thema in wit met glanzend goud, een prachtige collectie met een chique uitstraling. Wij zijn helemaal weg van dit thema, omdat je het voor een jongens en meisjes baby shower kunt gebruiken en het dus ook perfect is voor een gender reveal party. Wil je toch laten zien of de toekomstige moeder een zoon of dochter krijft, dan kun je eenvoudig een paar versieringen in roze, blauw of andere kleur toevoegen.

2 DECORATIE


Een van de belangrijkste details van elk event is de decoratie, in een mum van tijd kun je jouw uitgekozen locatie omtoveren in de mooiste baby shower. We hebben onze favorieten voor de perfecte Oh Baby! baby shower voor jou op een rijtje gezet.

Oh Baby! Confetti ballonnen

Ballonnen

Ballonnen zijn de perfecte items die met weinig inspanning een groots resultaat geven. De prachtige confetti ballonnen uit de Oh Baby! collectie geven een dromerige sfeer aan het gehhel. Ze zijn verkrijgbaar in wit, roze of blauwe confetti of met de tekst Oh Baby gevuld met gouden confetti. Vul de ballonnen met lucht of met helium. Indien je de ballonnen geheel met helium vult, zal de confetti in een laagje op de bodem liggen.

Blauwe confetti ballonnenRoze confetti ballonnen

Hangende decoraties

Houd je niet zoveel van ballonnen, of wil je juist een meer uitgesproken styling, kies dan voor de prachtige gouden slingers en wit met gouden papieren waaiers uit deze collectie. Deze gender neutrale decoraties geven de perfecte chique touch.

Slinger Babyshower goudPapieren waaiers wit met goud

Slinger About to popSlinger Oh Baby

3 SNACKS & FOOD

Het organiseren van eten voor een groep mensen is altijd lastig, omdat je met iedereen zijn wensen rekening moet houden. Maak het jezelf eenvoudig en maak een buffet, zodat iedereen kan kiezen uit verschillende hapjes. Op deze manier is er altijd wel iets bij wat de gasten lusten.

Moet jij na het eten alles opruimen en schoonmaken, kies dan voor het gouden Oh Baby servies, dat bestaat uit bordjes, bekers, servetten en foodtoppers. Zo heb je na het eten alles snel opgeruimd en kun je weer bij de gasten gaat zitten.

Oh Baby gouden bordjesOh Baby gouden bekertjes

Oh Baby Goud folie servettenOh Baby prikkers

En dan hebben we natuurlijk nog de taart, die eigenlijk het hoogtepunt van de baby shower is. Een taart is niet vereist, maar is in de meeste gevallen wel het ultieme fotomoment van de babyshower. Of je nu een eenvoudige taart of een speciaal voor het thema gemaakte taart, de "Happy Pushing" cake topper maakt de taart zowel grappig als uniek. De taart kun je presenteren op een prachtig gouden taartplateau. Voor de cupcakes kun je de Oh Baby cupcake toppers gebruiken en heb je een prachtig geheel.

Happy Pushing taarttopperGouden taartplateau

4 BABY SHOWER ACCESSOIRES

Sjerp & Badges

Geef de aanstaande moeder een speciaal gevoel door haar de schattige Mummie-to-be sjerp om te doen. Spelt bij alle gasten een passende badge op, zodat iedereen kan zien wat de verhouding tot de baby zal zijn. De badges zijn in de vorm van een rozet en worden geleverd met 12 stickers met o.a. de teksten 'Babysitter to Be', 'Granny to Be' en 'Sister to Be'. Allemaal uitgevoerd in wit met een gouden accent. 

Sjerp Mummy to beBabyshower buttons goud en wit

Spelletje, geef het pakje door


Een ander leuk moment voor de baby shower is het bekende doorgeef spelletje. Er wordt een cadeautje ingepakt in meerdere papiertjes, dit pakketje wordt doorgegeven op de muziek en als de muziek stopt moet er een vraag beantwoord worden. Als het antwoord goed is mag er een laagje papier af. De winnaar wint het cadeautje.

Baby advieskaarten

Laat de gasten een baby advieskaart invullen met wijsheden, tips en trics voor de ouders.

Oh Baby! Baby shower spel pass the parcel Oh Baby! Babyshower advieskaarten

5 GASTENBOEKEN 

Gastenboeken zijn altijd geweldig op een baby shower. Iedere gast kan een berichtje schrijven voor een mooie herinnering aan deze bijzondere periode van de aanstaande ouders. De Oh Baby collectie heeft zowel een traditioneel gastenboek als een uniek alternatief gastenboek. Het alternatieve gastenboek uit dit thema bestaat uit een set van 6 houten blokken met de tekst Oh Baby en kan op de onbedrukte zijden beschreven worden. Erg leuk om later als decoratie op de babykamer neer te zetten. Het traditionele gastenboek uit deze serie is een boek met witte kaft en is bedrukt met de tekst 'Oh Baby' met glanzend gouden letters.

Oh Baby! Alternatief gastenboek blokkenOh Baby! Baby shower gastenboek

Wil je nog extra decoratie toevoegen of er toch meer een jongens of meisjes baby shower van maken, ga dan naar de complete Oh Baby! collectie.

Veel plezier met de styling van de Baby shower!