Prosecco Pong: Het nieuwe Bierpong!

Bijna iedereen kent het wel: Beer pong. Een leuk drankspel voor het uitgaan of op feestjes. Maar nu is er een nog leukere variant, namelijk prosecco pong! Het idee is hetzelfde, maar in plaats van de iconische rode cups, wordt dit spel gespeeld met fancy glazen gevuld met prosecco of andere bubbels. Ideaal om te spelen op een meidenavond, vrijgezellenfeestje of met oud & nieuw.

De regels

Om het spel te spelen heb je twee teams nodig. Meestal wordt twee tegen twee gespeeld, maar dit ligt natuurlijk aan jezelf. Elk team maakt een driehoek van zes glazen aan beide uiteinden van de tafel. Schenk de glazen in met prosecco en het spel kan beginnen! Om de beurt mogen de teams een poging wagen om in de glazen van de tegenstander te gooien. Wanneer het balletje in een glas zit, mag de tegenstander het glas leegdrinken. Dit wordt herhaald tot alle glazen van een team leeg zijn en er een winnend team is. Om het spel leuker of uitdagender te maken zijn hier nog een aantal variaties op de standaardregels.

 

  1. De eerste beurt bepalen

Het is altijd lastig om te bepalen welk team er begint, zeker als jullie onderling erg competitief zijn. De officiële beer pong regels stellen daarom dat beide teams elkaar moeten aankijken en dan raak proberen te gooien. Het team dat als eerst een bal raak gooit, mag beginnen. De bekers blijven dan nog wel allemaal staan.

 

  1. Elleboog

Ellebogen mogen niet over de rand van de tafel komen als er wordt gegooid. Dit houdt de afstand tot de glazen voor beide partijen eerlijk.

 

  1. Reorganiseren

Een keer tijdens het spel mogen de glazen gereorganiseerd worden. Het is daarbij slim om nog een keer een driehoekje te maken met drie glazen of een diamantvorm te maken met vier glazen.

 

  1. Stuiteren

Wanneer een bal op de tafel stuitert en daarna in een beker gaat, wordt deze beker verwijderd en mag de tegenpartij nog een beker kiezen die ze willen weghalen. Wanneer er echter nog slechts twee bekers over zijn, geldt deze regel helaas niet.

 

  1. Trickshot

Het kan gebeuren dat de bal terugrolt via de tafel, nadat je hebt gegooid. Als het team die zojuist de beurt heeft gehad de bal dan terug kan pakken via de tafel, mogen ze nog een keer gooien. Echter, dit moet een trickshot zijn. Dit houdt in dat er niet zomaar gegooid mag worden, maar dat er een truckje moet worden uitgehaald. Dit kan van alles zijn: Via de muur, achterstevoren, met de ogen dicht etc.